Bio streekproducten van Bruinsma Bio.

Wij hebben in 200 een Boerderijwinkel geopend waar u bio producten kunt krijgen die op ons bedrijf én in de regio worden geteeld. Ieder seizoen van het jaar zijn hier de meest verse producten te verkrijgen. Tegelijk is het interessant dat u tijdens uw bezoek aan de nieuwe Boerderijwinkel de omgeving kunt ervaren waar de diverse producten met veel zorg geteeld worden. Click op ons Seizoens kalender

We bieden uiteenlopende producten aan. Direct te verkrijgen in het seizoen op het moment dat er geoogst wordt, zoals:  

Broccoli
Spruitjes
Rode / Witte kool
Wortelen
R
ode bieten
Stoofpeertjes
Appels
Sjalotten

Kollumer zoete grauwe erwt
Schokker erwt
Fryske erwt

En natuurlijk verschillende aardappelrassen… 

Laura:  Een roodschillige vastkokende aardappel. Deze aardappel blijft niet alleen heel tijdens het koken, maar deze allemansvriend(in) leent zich ook bij uitstek voor bakken, frituren, de oven of in een salade. De Laura is diepgeel van kleur. Het is één van de geelste aardappelrassen en dat maakt deze aardappel zeer hip. Meerdere restaurantketens, waar onder La Place, werken met dit aardappelras.  

Otolia: Dit is een geelkleurige, licht kruimige aardappel. Wat dit aardappelras zo bijzonder maakt is dat deze aardappel resistent is tegen Phytophthora. Dit is een aardappelziekte. Als biologische teler ben je continu op zoek naar weerbare rassen. Waar de gangbare akkerbouwbedrijven tegen schimmelziektes als Phytophthora kunnen spuiten, kan en mag een biologische boer dit niet doen. Tevens is dit ras Super lekker 

Nicola: Dit is de bekende vastkokende aardappel met een geweldige smaak. De vorm is ovaal en langwerpig. Dit ras heeft een gladde blanke schil, met een iets zoetere smaak. Dit ras is een vrij standaard ras binnen de handelshuizen. En is geschikt om te frituren, bakken, pureren of koken.  

Marabel: Dit is een vroeg licht kruimige consumptieaardappel. De aardappel is ovaal en heeft een gele vleeskleur. De smaak is rijk met een zachte ondertoon waarbij de textuur vrij vast is. Dit aardappelras is zeer populair in o.a. Duitsland en Frankrijk.  

Naast dit assortiment hebben we ook krieltjes. Heerlijk in de oven met een beetje knoflook, tijm, rozemarijn en olie. Smakelijk!! 

De Boerderijwinkel is te vinden op ons erf aan de Hoarnestreek onder Sexbierum